Ikonmaleri hos Elna

NB: Lige pt. 19. november 2021 står jeg foran at male en ikon af Clara. En bestilling er kommet ind af døren.
Hvis det er noget for dig at være med på den måde, at vi maler sammen og din undervisning bliver 1:1, hører jeg gerne fra dig.
Det praktiske aftaler vi.

Ikoner betyder blot billede, men i traditionelt ikonmaleri, er det et helligt billede. Når du vælger et billede at male, bliver det dit hellige billede.

Jeg er flere gange blevet spurgt om muligheden for undervisning i ikonmaleri også i disse tider. Med zoom i baghånden er der nye muligheder.
Dette kursus bliver en kombination af at være i hinandens nærvær og online på zoom og med video. Plus en lukket facebook gruppe.

Jeg har fundet nogle enkle billeder fra Frans liv frem. Broder sol og Moder jord. Billeder, som har ligget og ventet på at blive taget i brug. Også Klara. De indgår i atmosfæren fra Assisi. Frans med sin hengivelse til naturen. Noget af det han absolut er kendt for. Klaras med sin hengivelse til at leve i enkelthed, bøn og meditation.

Størrelsen på de 3 ikoner er: Klara 16 x 19 cm, Frans-broder sol: 14,5 x 25cm, Frans søster, moder jord: 16 x 19.
Ved tilmelding vælger du den, du har lyst til at male. Depositum kr. 500 indbetales på mobilpay 28446580 eller netbank 7670 5475749. Tak.
Derefter sendes pr. mail billede af den valgte ikon og andet skriftligt materiale til kurset. Sammen med program.

Zoom mødet den 25. august er en optakt til kurset og om det at være sammen med Frans og Klara i en maleproces. Desuden indgår også kort beretning af nogle af mine erfaringer af mødet med Assisi, Frans og Klara.

Til at male med bruger vi æggetempera, som du selv blander, æggeblomme og pigmenter. Efter gammel ikon tradition. Der er ikke brug for bladguld til disse ikoner, men male guld, hvor der er brug for det.

Praktisk information

Et forløb er lige afsluttet 13. september. Et nyt er på vej. Skal du være med?

Hvordan og hvor: 2 fysiske møder hos mig i Horsens, hele dage, start og slut.
Desuden 4 zoom møder a 40 min. 1. Zoom møde som en start og 2-3 gange i maleprocessen. Suppleret med video, hvor der er brug for det.

Alle materialer til malearbejdet udleveres ved start.

Start: fredag 27. august kl. 10 i Horsens. Hel dag.

Program 1. dag. Introduktion til ikonmaleri på grunderede plader, materialer og beskrivelse af fremgangsmåde. Ikon arbejde starter.
2-3 zoom møder lægges indenfor de næste 2 uger, aftales den 1. dag.

Program sidste dag (aftales 1. dag), hel dag: male hud og færdiggøre ikonen. Velsignelse.

Vil du være med?

Der er begrænsede pladser.

Pris kursus kr. 2500 + materialer kr.500,- grundet MDF plade i størrelse til den valgte ikon, 2 akvarel pensler, nr. 1 og nr. 6 + spartel til at blande farver med + farver.

Der vil være ting, der er nyttig for dig at have med. Lille glasplade, lineal, blyant, skrivepapir, lille glas med låg, madpakke.

Te og kaffe serveres ad libitum.

På facebook ligger der en video, om hvad ikoner har gjort ved mig som kunstner.
https://www.facebook.com/elna.breinholt/videos/10224870563977616

Jeg glæder mig helt vildt til at prøve det af sammen med dig.

Om din underviser

For mig er det sådan, at der er ingen Frans uden Klara og omvendt. Derfor er de begge to med som en male mulighed.

Jeg har undervist i ikonmaleri siden 2001. I de sidste år i Assisi, i form af individuel retræte med ikonmaleri. Jeg har været fordybet i ikonmaleri i 20 år.

Det er et eksperiment for mig at gøre det på denne måde. Måske det vil udfolde sig videre ud fra det jeg tænker lige nu. Hvem ved.